Då var det dags att dra igång nästa projekt som är Emil i Lönneberga och vi har läst boken om palt smeten. Emil kom och presenterade sig och vi pratade om familjen och våra hus. Gruppen delades in i tre grupper och fick uppgiften att bygga hus av olika material. De fick använda vad de ville men man fick inte bygga av något material som någon annan grupp redan hade använt. Det var stor kreativitet och här är några av de 14 husen som kom till.

så var Emil tillbaka igen och denna gång hade hans pappa och Alfred slaktat en gris och en ko så Emil smög sig in och tog lite köttbitar, han ville bjuda fattighjonen på middag och då vill man ju såklart ha köttbullar. Så vi provade på att mala egen köttfärs.

Det skalades lök som sedan hackades och vi gjorde eget skorpmjöl av brödskivor som blivit över.

sen skulle allt blandas och köttbullarna rullas. De som ville fick också vara med och steka dom.