Blog Image

Mumindalens bilderblogg

Välkomna

till Mumindalens bilderblogg. Mumindalen är Sagobrunnens mellan avdelning med barn i åldern 3-4 år. Här kan ni via text och bild följa vårt dagliga arbete på avdelningen.

Bamse lär om förskolan

Uncategorised Posted on Sat, September 14, 2024 07:52

Boken handlar om Bamse som ska följa med sin dotter till förskolan. Han ska vara där en hel dag och få vara med på alla saker som händer på en förskola.

Vi har pratat om familjen, vad en förskola är, vad man kan göra där och varför pedagogerna är på förskolan. Alla barn fick skapa en av sina föräldrar av diverse material.



Första boken om BAMSE är “Den som ger sig in i leken”

Uncategorised Posted on Sat, September 14, 2024 07:48

Boken handlar om Vicky som alltid ska bestämma i leken och det gillas till slut inte av hennes kompisar. De drar sig undan och hon blir ensam. Kompisarna vågar säga ifrån och sen bestämmer de tillsammans i leken. Vi pratar kring kamratskap och leker olika samarbetslekar tillsammans med Hattifnattarna.



Under första veckan fick vi träffa några a figurerna och lära känna dem lite mera.

Uncategorised Posted on Sat, September 14, 2024 07:40

Först kom Bamse på besök och då pratade han om att vi ska vara snälla och kamratliga mot våra kompisar och låta alla vara med och leka. Vi lekte olika lekar tillsammans.

Vi fick besök av Lille Skutt och han berättade och visade bilder på sin familj och vi lekte en leken “Vem där?”

När Skalman kom på besök, och hans ät och sovklocka inte ringde, så gjorde vi olika experiment. Först hade vi en flaska bubbelvatten och och några russin. Vad händer om vi stoppar russin i flaskan? Sen hade vi en flaska cola som där vi la i mentos, vad hände då?