Vi börjar med att lära oss mera om de olika ingredienserna som behövdes för att baka Castors kaka. Vi lär oss mer om höns och ägg. Vi får provsmaka rått ägg, kokt ägg och stekt ägg. Det kokta var bäst.

Det har blivit dag för oss att lära oss hur man läser ett recept, måtten dl, msk och tsk och det ska vi öva på många gånger. Denna gång var det chokladbollar vi skulle baka. Det var kladdigt och spännande och det bästa var väl när vi fick smaska på de goda bollarna.

Nästa ingrediens är socker och vi började med att smaka på strösocker, florsocker och farinsocker. Väldigt smaskigt tyckte barnen. Sen provade vi på socker målning. Vi smälter strösocker med vatten på spisen och när det svalnat målas det över hela teckningen sen stänker vi med vattenfärg och barnen tyckte det var spännande att se när färgen sprider ut sig som kristaller.

Idag trotsar vi blåsten och ska baka pinnbröd. Det är väldigt kallt för händerna så pedagogen får knåda ihop degen sen är det bara att rulla till en lång mask.

Så var det provsmakning. Några gillade det och andra inte.