DIGITAL CAMERA
Nyckelpigan Lovisa har kommit med spännande uppdrag den här veckan. Vi har räknat till sex och ritat sex prickar på en nyckelpiga och vi har skapat egna nyckelpigor med hjälp av plåtburkar och våra handavtryck. I det uppdraget övade barnen på sin hand-motorik både vid målning och när de klippte ut vingarna. Lovisa kom med ett experiment, russinhissen. Vi hade bubbelvatten och russin i en bringare, vad händer? Dem åker upp och ner som fiskar. Upp och ner igen. Vi fick feeling av vårsolen och gick på promenad, och tog en gruppbild.
DIGITAL CAMERA
DIGITAL CAMERA
Den här veckan lärde Lovisa oss en ramsa och en sång om en nyckelpiga. Till ramsan fick barnen lära sig flera nya tecken, bland annat blad, sol, prickar och nyckelpiga. Lovisa tycker det är intressant med matematik, så barnen fick en uppgift att rita så många prickar, som dem är i ålder. Det ledde till diskussion om hur gammal är du, är vi lika gamla? Barnen har fått höra en saga om en nyckelpiga och de fick spetsa öronen, för efter sagan så skulle de rita vad de hade hört. På sista dagen med Lovisa pratade vi om hållbarhet, att man ska vara rädd om saker både ute och inne. Nu har Igelkotten Ludde vaknat igen, håll koll på era barns platser i hallen, för ibland vill han följa med er hem! Nästa vecka väntar spännande äventyr med en ny kompis!
DIGITAL CAMERA
DIGITAL CAMERA
DIGITAL CAMERA