Nyckelpigan Lovisa är en ny kompis i vårt tema. Denna vecka har vi lärt oss fakta om nyckelpigor, bland annat att dem äter bladlöss. Vi har fått lära oss om nyckelpigans livscykel, nyckelpiga – ägg – larv – puppa. Vi har lärt oss vad nyckelpiga heter på engelska – ladybird. Det var långa ord att skriva men barnen var väldigt tålmodiga och skrev både det svenska och det engelska ordet. Dagen innan alla hjärtans dag, kom Lovisa med pyssel till oss.

På alla hjärtans dag hade vi en sångvandring ute. Vi letade efter hjärtan och sjöng sångerna som stod på, dem ledde oss till en magisk sagoingång där vi fick gå in och sätta oss för att äta frukt och lyssna på en berättelse om varför vi firar alla hjärtans dag. Vi pratade också om vad kärlek är. Pussar och kramar, pirrar i magen, fjärilar i magen, fjärilar i hjärtat, svarade barnen.

DIGITAL CAMERA
DIGITAL CAMERA
DIGITAL CAMERA
DIGITAL CAMERA
DIGITAL CAMERA
DIGITAL CAMERA
DIGITAL CAMERA