DIGITAL CAMERA

Tredje och sista veckan med Rut började med en sångvandring i skogen. Där sjöng vi olika sånger om kor. Sen hade Rut lämnat ett brev i skogen till oss. På brevet stod det UPPDRAG.

Uppdraget var att leta efter mönster så som, randigt, prickigt och rutigt. Barnen delades upp i tre grupper med en pedagog i varje. Sen gick vi runt för att leta efter mönstret. Barnen med Prickigt hittade ett prickigt löv. Barnen med randigt hittade barken på träden. Barnen med rutigt hittade kottar.

Vi har skapat varsin ko med papptallrikar. De blev superfina.

Veckans rörelse var att leka en ringlek som går så är:  -Åtta ben har spindel mor, sex har mamma myra, kossan går på klöveräng och hon har bara fyra, (barns namn) har bara två men hon/han springer snabbt ändå. När man hör sitt namn släpper man kompisarna och springer sedan ett varv rund ringer. Ett roligt sätt att träna på sin tur och lära sig hur många antal ben de olika djuren har.

Veckan avslutades med att Rut (pedagog som var utklädd) kom på besök och vi pratade om var vi lärt oss och vad vi tyckt om veckorna tillsammans med Rut.